Google překladač: English Deutsch

CODA DEVELOPMENT, společnost, která vynalezla a dále vyvíjí samodofukovací pneumatiky SIT (Self Inflating Tire), uzavřela smlouvu s významným asijským výrobcem pneumatik a vygenerovala první licenční příjem. Spolupráce se silným partnerem z oboru umožní akceleraci dalšího vývoje a uvedení této inovativní technologie na trh v globálním měřítku. Smlouva zajišťuje práva k výrobě a komercializaci SIT technologie na trzích jižní Asie. "Dosáhli jsme zásadního milníku. Věříme, že naše práce brzy zajistí úplnou eliminaci negativních dopadů způsobených podhuštěnými pneumatikami.“ říká František Hrabal, autor SIT a ředitel společnosti CODA DEVELOPMENT.

Bez-nzvu-1

Produkt, který se dokáže prosadit na nízkopříjmových trzích jižní Asie, bude velice atraktivní i ve zbytku světa. Po úspěšném dotažení vývoje se tak můžeme těšit na technologii celosvětově dostupnou pro nejširší řady uživatelů. CODA DEVELOPMENT nyní hledá další partnery z oboru pro komercializaci SIT technologie na trzích Asie včetně trhů Japonska a Jižní Koreje, a dále také v Evropě a Americe. CODA DEVELOPMENT zároveň otevírá diskuse s možnými investory a investičními skupinami na profinancování dokončení vývoje SIT a expanzi na světové trhy.

Patentovaná technologie SIT je držitelem prestižního ocenění Tire Technology of the Year uděleného na globálním Tire Technology Expo 2009 v Hamburgu a ceny AEI TECH AWARD 2008 ze SAE World Congress v Detroitu. Více na www.selfinflatingtire.com. "SIT změní pravidla hry. Je to po dlouhé době první vynález v oblasti pneumatik, který se může stát oborovým standardem. Jsme pyšní, že tato výjimečná technologie je výsledkem spolupráce česko-slovenského týmu.”, říká Radomil Novák, president obecně prospěšné společnosti CzechINVENT, která zastřešila jednání vedoucí k podpisu smlouvy.

SIT technologie je primárně určena ke zvýšení bezpečnosti a zlepšení ekonomiky provozu. Z pohledu běžného uživatele eliminuje zejména nepopulární a bohužel často zanedbávanou povinnost pravidelné kontroly tlaku a následné doplňování vzduchu v pneumatikách. V průměru více než 20% všech vozidel jezdí s nejméně jednou pneumatikou výrazně podhuštěnou.

SIT využívá k automatickému dohuštění rotaci pneumatiky a vzduch z jejího okolí. Zajišťuje tak správný tlak po celou dobu používání bez potřeby zásahu uživatele.

www.selfinflatingtire.com

Kalendář akcí

<<  Květen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejnovější akce

Žádné následující události

Odběr novinek

Newsletter T+Tnews

Zobrazit archiv T+T news